opc_loader

10 juli 1940 - begin van de Slag om Engeland

10 juli 1940 - begin van de Slag om Engeland

De Slag om Engeland was een luchtoorlog tijdens de Tweede Wereldoorlog tussen de Duitse Luftwaffe en de Britse Royal Air Force. De slag begon op 10 juli 1940 en verliep in vijf fasen tot hij eindigde op 31 oktober 1940.

Kort na de verovering van West-Europa valt Duitsland het Verenigd Koninkrijk aan. Dat moet via de lucht gebeuren omdat de Britse marine sterker is dan de Duitse. Duitsland begint in juli 1940 met luchtaanvallen op havens en schepen, vliegvelden en plaatsen langs de kust van Engeland. Hitler is van plan om Engeland met een leger binnen te vallen, maar dit blijkt onuitvoerbaar doordat de Duitse luchtmacht niet de overmacht krijgt op de Britse. Op 25 augustus 1940 bombardeert de Britse luchtmacht Berlijn. De tegenaanval richt niet veel schade aan, maar hij verandert wel de Duitse plannen.

De Slag om Engeland kost 27.450 burgers het leven en nog meer mensen raken gewond. Meer dan een miljoen huizen worden vernietigd. Maar het Verenigd Koninkrijk bezwijkt niet en Duitsland verliest de slag om Engeland.

 

 

Coastal Command L’aviation de défense côtière

Terug

Reacties

Naam
Reactie
Waardering SLECHT   GOED
Tags